Aktivisti mira iz Goražda organizuju promociju dokumentarnih filmova „ Pticu ti ne čuješ“ i „Djeca rata djeci mira“.

Aktivisti mira iz Goražda, u naredna dva dana organizovat će promociju dokumentarnih filmova, te na taj način ukazati na značaj i ulogu suživota na ovim prostorima. Ovo je samo jedna od  aktivnosti Mirovnog treninga u kojem učestvuju mladi pet lokalnih zajednica. Riječ je o projektu Udruženja žena Seka koji je započet u mjesecu junu.

“Građani Goražda u naredna dva dana imat će priliku pogledati dokumentarne filmove “Pticu ti ne čuješ” i “Djeca rata djeci mira”. Projekcije filmova dio su projekta kojeg Udruženje žena Seka Goražde  realizuje sa  mladim ljudima sa područja ovog dijela BiH koje su podjeljene entitetskom linijom, a sve u cilju izgradnje i promovisanja mira i suživota na našim prostorima”, pojasnila je Amina Sarajlić iz Udruženja žena Seka Goražde.

Ona dodaje da su u Seki zadovoljnji učešćem i aktivizmom mladih ljudi I da se nadaju da će i šira društvena zajednica prepoznati značaj projekata koje realizuju mladi ljudi.

Projekcije dokumentarnih filmova bit će organizirane u srijedu i četvrtak u 19 sati u velikoj Sali Centra za kluturu Goražde nakon čega je planirana diskusija simboličnog naziva “Mladi u izgradnji mira”.