Okončan prvi program za podsticaj poljoprivredi i ruralnom razvoju

Za podsticaj poljoprivredi i ruralnom razvoju Ministarstvo za privredu BPK Goražde u ovoj godini će kroz dva programa izdvojiti ukupno 330.000KM.

Prvi program čija je vrijednost 80.000KM je okončan, a konačnu odluku je donijela i Vlada BPK Goražde. Korisnici programa uskoro mogu očekivati isplatu sredstava, dok će po drugom javnom pozivu čija je vrijednost 250.000KM u narednom periodu biti raspisan javni poziv.

Prema riječima ministra za privredu Mensada Arnauta, na ovaj javni poziv će moći aplicirati pravna i fizička lica, samostalni poljoprivredni proizvođači te udruženja koja okupljaju poljoprivredne proizvođače na području BPK Goražde.

„Programom za podsticaj poljoprivredi i ruralnom razvoju čija je vrijednost 80.000KM predviđena su dva cilja. Prvi cilj odnosi se na zahtjeve fizičkih lica, dok se drugi cilj odnosi na programe i projekte lokalnih zajednica, Grada Goražde, neprofitnih organizacija i udruženja. Broj korisnika po prvom cilju je 78, dok po drugom cilju iznos od 16.000KM će biti raspoređen na programe i projekte. Vlada BPK Goražde je donijela konačnu odluku koja je upućena prema Ministarstvu za finansije BPK Goražde na realizaciju“-riječi su ministra za privredu BPK Goražde Mensada Arnauta.

 

www.bpkg.gov.ba