Sve spremno za izbore u općini Foča i Pale u FBIH

Pripreme za predstojeće lokalne izbore privode se kraju i u općinama Pale i Foča u FBiH.Kako nam je kazala predsjednica Općinske izborne komisije Foča u FBiH, Amela Kunovac,juče je u ovu izbornu jedinicu dopremljen glasački materijal,a komisija trenutno radi na pripremi i organizaciji glasanja birača oboljelih od kovida i onih kojima je izdato rješenje o izolaciji,a prema izmijenjenom Pravilniku CIK BiH koji je prilagođen trenutnim epidemiološkim uslovima.
Do sada su u Ustikolini zaprimili tri zahtjeva za glasanje posredstvom mobilnog kovid tima,a očekuju ih još,obzirom da se u ovoj lokalnoj zajednici trenutno u izolaciji nalazi oko 30 građana.
“Pored ovog formiran je i jedan redovni mobilni tim,a 1635 registrovanih birača moći će glasati na tri redovna i jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim listićima” ,kazala je predsjednica OIK-a Amela Kunovac.
I u općini Pale u FBiH sve je spremno za izborni dan,kazao nam je predsjednik OIK-a Mujo Čamdžić.U ovoj općini biće otvoreno 1 biračko mjesto u O.Š.u Prači na kojem će glasati 600 registrovanih birača,dok je za glasanje posredstvom kovid mobilnog tima evidentirana 21 osoba.