Komemoracija u čast prim. dr.Feridu Tutiću

Goraždani ali i svi oni koji su poznavali dr. Ferida Tutića oprostili su se od velikog čovjeka, profesionalca i humaniste koji je u 74 godini života preminuo od posljedica koronavirusa.

Porodica, prijatelji i kolege, danas su se oprostili od uglednog goraždanskog doktora, pulmologa prim. dr. Ferida Tutića, koji je nažalost preminuo od posljedica koronavirusa u 74 godini života. U Domu zdravlja „Dr Isak Samokovlija“ u Goraždu je proveo cijeli svoj radni vijek, te se iako u zasluženoj penziji stavio na raspolaganje i u borbi protiv Covida 19.

Prim. Dr Tutić je bio primjer stručnosti, kolegijalnosti i humanizma. Omiljen među pacijentima i saradnicima, poštovan i uvažavan među kolegama, svoje stručno znanje i iskustvo nesebično je darivao, što se potvrdilo i u borbi protiv pandemije  u kojoj je dao i svoj život.

Kao jedan od ključnih specijalista u ovoj situaciji radio je nesmanjenim elanom, na usluzi svim građanima. Na komemorativnoj sjednici koja je održana na otvorenom od doktora Tutića oprostili su se njegove kolege, građani te osobe iz javnog života BPK Goražde.

Sigurno je da doktora Tutića Goražde neće zaboraviti poručeno je tokom komemoracije, jer je riječ o čovjeku čiji su Uprofesionalni angažman i i ljdski pristup svima ostavili neizbrisiv trag  jer su ga krasile brojne osobine zbog kojih su ga svi voljeli.  Dženaza doktoru Tutiću  je klanjana na mezarju Kolijevke.