Saborci obišli mezar bivšeg komandanta i sportiste Mirsada Dragolja Mene

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na goraždanskom mezarju Kolijevke, članovi porodice, saborci i prijatelji danas su se sjetili Mirsada Dragolja Mene, heroja odbrane Goražda koji je preminuo prije pet godina nakon teške bolesti.

“Ne zaboravljamo ljude poput rahmetli Mene, komandanta bataljona Prve drinske udarne brigade ARBiH i organizatora otpora naselja Vitkovići i okoline. Bio je izuzetan čovjek, hrabar borac, među prvima se suprotstavio agresoru u pokušaju da zauzme Goražde. Tokom napada na Goražde teško je ranjen, ali bez obzira na to njegova hrabrost i autoritet bili su nemjerljivi u najtežim trenutcima za ovaj grad. On je bio podrška ne samo saborcima već i civilima”, istakao je Abduselam Sijerčić-Pelam, ratni komandant.

Mirsad Dragolj je tokom rata obnašao i dužnost pomoćnika komandanta brigade za obavještajno-sigurnosne poslove, za svoju hrabrost je odlikovan satom sa posvetom, a kao pripadnik armije dočekao je i penziju. Nemjerljiv doprinos dao je i razvoju sporta, posebno NK Azot Vitkovići.