NBL Goražde:Nemamo veze sa pričama o rekonstrukciji vlade, nećemo se baviti političarenjem

Rukovodstvo i članovi Nezavisne bosanskohercegovačke liste BPK Goražde saopćili su danas da neće učestvovati  u bilo kakvim pričama o rekonstrukciji kantonalne vlade.

 

“Koliko značajnu ulogu imaju naši predstavnici u društvenom i političkom životu grada i kantona govori i činjenica da su rezultati lokalnih izbora ostali u sjeni pretpostavki o budućnosti vlasti na kantonalnom nivou. Javno poručujemo da nikada nećemo odustati od zajedničkih koalicionih ciljeva, koalicionih partnera i riječi da ćemo raditi samo u interesu građana, te da se nećemo baviti političarenjem, već kreiranjem ozbiljnih politika za dobrobit svih građana. Sve dok se postupa po uspostavljenim zajedničkim principima pravednog i poštenog predstavljanja građana, mi nećemo učestvovati u pričama koje imaju bilo kakve veze sa rekonstrukcijom Vlade, te ostajemo pri svojoj riječi i u snažnom partnerstvu sa kolegama iz koalicionih stranaka”, saopćili su iz NBL-a.

Na ovaj način demantovali su špekulacije o eventualnom padu kantonalne vlade koje su se pojavile netom nakon izbora u kojima je Muhamed Ramović izgubio poziciju gradonačelnika od Ernesta Imamovića, zajedničkog kandidata SDP-a, Naroda i Pravde i Naše stranke.

 

Ističu da su  u uslovima teške finansijske situacije, ponajviše izazvane pandemijom koronavirusa i potrebom da se sredstva usmjeravaju tamo gdje su trenutno najpotrebnija, zadovoljni radom svih ministara u Vladi BPK Goražde na čelu sa premijerkom Aidom Obućom, kojima će i dalje davati podršku za realizaciju svih značajnih projekata.

 

NBL zajedno sa SDA predvodi većinu u Skupštini BPK Goražde.

 

Članovi NBL-a zahvalili su građanima Goražda na povjerenju koje im je ukazano na lokalnim izborima. Prema preliminarnim rezultatima NBL je ostvario najveći broj mandata u gradskom vijeću (šest) što ih čini najsnažnijom strankom u budućem gradskom vijeću.

 

“Posebnu zahvalnost izražavamo za povjerenje Muhamedu Ramoviću, gradonačelniku koji je 12 godina predstavljao grad Goražde na najbolji mogući način, koji je u najtežim trenucima bio prvi koji je poduzeo aktivnosti na zaštiti grada i građana i pomogao svim građanima kojima je to bilo potrebno, ali i dao neizmjeran doprinos razvoju grada koji je danas, u okvirima BIH, ali i šire, prepoznatljiva lokalna zajednica i gdje je zajedno sa svojim saradnicima implementirao i započeo nebrojeno mnogo projekata čiji završetak očekujemo uskoro2,saopćili su iz ove stranke.