Goražde: Napad nožem na prodavačicu, uspjela odgurnuti razbojnika i dozvati pomoć

Maskirani napadač večeras oko 18:30 sati nožem je napao radnicu u prodavnici u Titovoj ulici u Goraždu. Nakon što je sa maskom na licu i crnom kapuljačom upao u prodavnicu izvadio je nož kojim je zaprijetio radnici tražeći da mu da novac iz kase, a potom sam pokušao prići kasi i otuđiti novac.

Jedan od prisutnih ispred prodavnice za Klix.ba je kazao kako se prodavačica uspjela odbraniti.

“Divim se odakle joj snaga za to, nekako je uspjela da ga odgurne i on je ubrzo izašao iz radnje. Svaka joj čast, hrabra je, izašla je na ulicu i vikala, zvala policiju, zvala nekog da joj pomogne. Bila je preplašena, a taj mladić ili ko već je s velikim nožem krenuo na nju. Na svu sreću nije povrijeđena. Nadam se da će policija brzo pronaći počinioca”, kazao je.

U trenutku dok je radnica prodavnice dozivala pomoć na ulici nije bilo nikoga. Policja je ubrzo stigla, a okupljeni mještani su u šoku jer do sada nije bilo sličnih dešavanja.

Policijski uviđaj još uvijek traje, a sumnja se da se počinitelj razbojništva krije u blizini s obzirom da je na sebi u trenutku napada imao tanku duksericu ili trenerku, te da najvjerovatnije nije koristio automobil. Detalji istrage bit će poznati nakon što se obavi uviđaj.