Pokrenuli akciju prikupljanja novogodišnjih paketića

 

Kulturno udruženje mladih (KUM) Goražde  i ove godine pokrenuo je akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za djecu u stanju socijalne potrebe. Akcija je počela jučer i trajat će do posljednje sedmice u decembru.

U Udruženju mladih KUM vjeruju kako će Goraždani još jednom pokazati humanost na djelu

“Svi zainteresovani građani imaju priliku da u lokalnim ugostiteljskim I trovinskim objektima na posebno označenim mjestima ostave slatkiše, igračke I sve ono što smatraju prikladnim za jedan dječiji paketić I tako nam pomognu da obradujemo svu djecu kojima roditelji zbog teškog imovnog stanja nisu u mogućnosti kupiti paketić, koji je za jedcu najveća novogodišnja radost” – kaže predsjednik Udruženja KUM Aldin Džananović.

Naglašava da su sve dosadašnje  akcije prikupljanja novogodišnjih paketića, bile uspješne

“ Prošle godine dodjelili smo oko 300 paketića, a svake godine uspijemo prikupiti  od 150 do 200 paketića. I ovoga puta nadamo se  velikom odzivu naših građana koji su prošle godine , pored slatkiša I igračaka, nudili I novčane uplate. Ako se na taj vid pomoći odluče i ove godine, mogu nas kontaktirati. Ovom akcijom obuhvaćena su i romska djeca koju odbradujemo na ovaj način” – kazao je Džananović.

Akcija se realizira u saradnji sa Centrom za socijalni rad BPK Goražde, a podjela paketića bit će upriličena pred novogodišnje praznike.