Podrška neprofitnim organizacijama

U Ministarstvu za  privredu Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde danas je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava za podršku razvoja neprofitnih organizacija s područja Bosanskopodrinjskog kantona Goražde za 2020. godinu. 

Ugovore sa predstavnicima Privredne i Obrtničke komore, Udruženja poslodavaca i Udruženja „Stari zanati“ potpisao je  ministar za privredu BPK Goražde  Mensad Arnaut.   

Sredstva po programu utroška sredstava Ministarstva za privredu, za razvoj neprofitnih organizacija u 2020.godini izdvojena su u iznosu od 16.000KM.   

„Na raspisani javni poziv aplicirale su četiri neprofitne organizacije,  i dobili su sredstva u iznosu od po 4.000KM. Radi se o sredstvima namjenjenim za opstojnost u radu organizacija koje se bave unaprijeđenjem privrede i obrtničkih djelatnosti. Nadamo se da ćemo ta sredstva u budžetu za 2021.godinu povećati, jer imamo neke nove prijedloge i ideje koje bi kroz izradu projekata koje bi radio jedan tim mogli i realizirati“- kazao je ministar za privredu BPK Goražde, Mensad Arnaut. 

Kako je istaknuto ove organizacije u potpunosti opravdavaju sredstva koja im se dodjeljuju svake godine.  

„ Mi se zahvaljujemo Ministarstvu za privredu i Vladi BPK Goražde koja je i u ovoj teškoj finansijskoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa COVID-19, pronašla način da pomogne našim organizacijama u daljem radu, a mi  ćemo nastojati da opravdamo ukazano povjerenje. Nastojimo biti partner ministarstvu i vladi, kako bi smo svi zajedno izašli iz ove situacije koja nas je zadesila“- kazao je predstavnik Udruženja poslodavaca BPK Goražde Adnan Bukva.