Nijaz Musić (SDA): Rekonstrukcijom vlasti u Goraždu žele prikriti izborni rezultat

Pobjeda Ernesta Imamovića, kandidata SDP-a, NS-a i NiP-a, u utrci za gradonačelničku poziciju na Lokalnim izborima uzburkala je političku scenu u Goraždu i dovela u pitanje funkcionisanje koalicije koju u Bosankopodrinjskom kantonu predvode SDA i NBL, uz SzBiH, DF, A-SDA, SBB i Goraždansku priču.

Predstavnici Srba odbijali su učestvovati u radu jer nisu priznavali održavanje konstituirajuće sjednice na kojoj je izabrano rukovodstvo. Trebalo bi da problem bude riješen tako što će u vlast ući Liberalna stranka uz pomoć koje će biti moguće konstituisati Klub Srba i izabrati dopredsjedavajućeg Skupštine BPK.

Nijaz Musić, zastupnik SDA u Skupštini BPK, izjavio je za Klix.ba da je najava rekonstrukcije politička floskula kojom se žele prikriti loši izborni rezultati, kako njegove Stranke demokratske akcije, tako i Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

“Ovdje je riječ o jednoj političkoj floskuli gdje se želi stvoriti jedan paravan pojedinaca iz SDA kako bi stavili u sjenu i prikrili izborni rezultat. Takva nastojanja su prisutna i sa druge strane od aktuelnog gradonačelnika Muhameda Ramovića i njegovog NBL-a”, kazao je Musić.

Musić zamjera svojoj stranci prikrivanje lošeg izbornog rezultata, upozoravajući da će takvo postupanje i djelovanje dovesti do pogoršanja ionako loše situacije i udaljavanja ljudi koji vrijede.

“Stav predsjednika SDA Bakira Izetbegovića je da se mora spustiti loptica i da se mora posvetiti pažnja gorućim problemima, što znači boriti se s panedmijom, pokušati podići ekonomiju koja je na koljenima, poboljšati socijalnu i obrazovnu politiku…”

Upitan da li će glasati za rekonstrukcije Vlade BPK, Musić odgovara da Stranka demokratske akcije i Liberalna stranka trenutno pregovaraju i kako on nije o tome zvanično obaviješten.

“Nisam uključen u pregovore, niti obaviješten. Svoj stav ću imati kada budem upoznat zvanično i od čelnika, i od rukovodstva Kantonalnog odbora. Inače nisam član Kantonalnog odbora”, rekao je Musić za Klix.ba.

Dodaje da bi pojedinci sebe sada da predstave kao spasioce stranke, odnosno vlade, a da dominoefekt koji je krenuo iz Sarajeva i Tuzle treba zaustaviti, a ne stvoriti kontraefekat.

“Vjerujem da ova parlamentarna većina i vlada imaju kapacitete i treba da sačuvaju aktuelnu parlamentarnu većinu. Sve ostalo, zauzimanje pojedinačnih stavova, režiranje nekih priča može dovesti do još većeg raskola, i unutar vlade, i unutar stranke”, zaključio je zastupnik Nijaz Musić.

klix