Ernest Imamović zvanično preuzeo funkciju gradonačelnika Goražda

Ernest Imamović danas je i zvanično preuzeo funkciju gradonačelnika Goražda te će u naredne četiri godine obnašati ovu funkciju.

Primopredaja je obavljena u maloj sali zgrade gradske uprave Goražde u prisustvu Komisije za primopredaju službene dokumentacije i opreme.

Sada već bivši gradonačelnik Muhamed Ramović je upoznao Imamovića sa stanjem u gradskoj upravi, te započetim projektima i poželio mu uspješan rad za dobrobit svih stanovnika.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović izrazio je nadu da će opravdati povjerenje građana i da će u narednom periodu svoju dužnost obavljati na zadovoljstvo i građana i uposlenika, te da će nakon 10 dana građani biti upoznati sa poslovanjem Grada Goražda javno i transparentno kako je i obećano tokom predizborne kampanje, a što će biti i objavljeno na press konferenciji.

On je na proteklim lokalnim izborima kao zajednički kandidat SDP-a, Naše stranke i Naroda i pravde osvojio najviše glasova 3.841, porazivši Muhameda Ramoivća iz NBL-a koji je osvojio 3.456 glasova.

Imamović je ranije najavio reviziju svih urađenih projekata u proteklih 12 godina.

“Pospremanje iz temelja” bio je moto koalicije koja je iznijela pobjedu Imamovića na čelu grada Goražda.