Konstituisano Grdasko vijeće Goražde, predsejdavajući Bajro Obuća, zamjenici Nezim Alagić i Anela Jamak

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Goražde održana je danas. Novoizabrani vijećnici su položili svečanu zakletvu te izabrali predsjedavajućeg i zamjenike predsjedavajućeg ovog tijela, kao i nadležne komisije.

Za predsjedavajućeg  Gradskog vijeća  izabran je Bajro Obuća iz Stranke demokratske akcije           (SDA), dok su njegovi zamjenici  Nezim Alagić iz Naroda i pravde (NiP)  i Anela Jamak iz Stranke za BiH (SzBiH).

Obuća je zahvalio vijećnicima na ukazanom povjerenju izrazivši nadu da će svi raditi za dobrobit građana Goražda

”  Insistirat ću da se strogo pridržavamo propisa i procedura i vjerujem da će Gradsko vijeće raditi u interesu svih građana Goražda” – kazao je Obuća.

Čestitke vijećnicima uputio je i gradonačelik Goražda Ernest Imamović uz poziv da zajedno doprinesu stvaranju boljih uslova za život svih stanovnika u gradu na drini.

” Sklopili smo sporazum ali sa narodom. Čestitam vijećnicima i želim da u Gradskom vijeću  pokažemo stepen kulture i tolerancije i da iz Goražda i ove sale idu pozitivne slike. Vijećnike pozivam na odgovorno ponašanje, a lično obećavam da ću i vijećnicima i građanima ubrzo prezentovati zatečeno stanje u smislu stvorenih finansijskih obaveza i potraživanja” – kazao je Imamović.

Odmah nakon konstituirajuće, održana je i prva vanredna sjednica Gradskog vijeća na kojoj je usvojena Odluka o privremenom finansiranju Grada Goražde za prva tri mjeseca naredne godine.

Mandate u Gradskom vijeću Goražde koje broji 25 vijećnika osvojilo je deset stranaka – NBL (6), SDA (5), SDP (2), NiP (2), A – SDA (2), SBB (2), Stranka za BiH (2), DF (2), BH Demokrati – Džebrail Bajramović (1) i Bosanska narodna stranka (1).