Pojačan inspekcijski nadzor u BPK Goražde u novogodišnjoj noći

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde vršit će pojačan inspekcijski nadzor posebno u novogodišnjoj noći – potvrdio je direktor Uprave Emko Rizvanović.

Podsjetio je da su mjere o ograničenom kretanju još uvijek na snazi te da je naredbama Federalnom kriznog štaba odlučeno da i u novogodišnoj noći hoteli, restorani i drugi ugostiteljski objekti mogu raditi samo do 23 sata, uz poštivanje maksimalnog  broja gostiju do  30.

”  U skladu sa preporukama Federalne Uprave za inspekcijske poslove i Federalnog kriznog štaba, kontrole će biti pojačane posebno u novogodišnjoj noći. Inspektori će raditi u dvije smjene i sve aktivnosti će se provoditi  zajedno sa Upravom policije K MUP-a” – naglasio je Rizvanović.

Vjeruje da će se i građani i ugostitelji pridržavati naredbi koje se, po riječima Rizvanovića, u BPK Goražde poštuju i mimo praznika

” Skrećemo  pažnju ugostiteljima da se i za Novu godinu pridržavaju svih naredbi i preporuka. Naša želja nije da izričemo sankcije već da zaštitimo naše stanovništvo od širenja koronavirusa. Generalno, stanje je do sada bilo dobro što se tiče poštivanja svih mjera i u proteklih mjesec dana nismo imali nijedno prekoračenje radnog vremena nakon 23 sata” – kazao je direktor Uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde.