Mladi Goraždani zapalili svijeće za tragično preminule vršnjake u Posušju

Na poziv Lokalnog tima ASuBiH, mladi iz Goražda večeras su zapalili svijeće u Omladinskoj ulici u znak suosjećanja sa roditeljima i prijateljima osmero mladih ljudi iz Posušja koji su tragično izgubili živote.

Pridružili su im se i drugi sugrađani, pa su u tišini zapalili svijeće s molitvom da niko i nigdje ne doživi tragediju koja se desila u Posušju.

“Svi smo se nadali da će tužne i negativne stvari ostati u 2020. godini, koja je vjerujem najviše pogodila nas mlade u svim segmentima. Ali, nažalost, prvo jutro 2021. godine nas je dočekala tragična vijest. U samo par trenutaka se ugasilo osam nevinih života, naših vršnjaka, koji su samo željeli proslaviti odlazak grozne godine i radovati se boljim vremenima. Bez obzira što ih nismo lično poznavali, oni su ipak dio naše generacije koja je nažalost u ovoj novoj godini izgubila mnogo. Svi smo bili, i još uvijek smo potreseni zbog vijesti o tim mladim ljudima koji su sada zajedno otišli na neko ljepše mjesto. Jedino što smo mogli učiniti da pokažemo našu žalost i suosjećanje sa njihovim porodicama i prijateljima, jeste da zapalimo svijeće za pomen mladih duša. Ispred Lokalnog tima ASuBiH Goražde i svih srednjoškolaca želim uputiti iskreno saučešće porodicama i prijateljima stradalih”, kazala je Dalila Selimović, koordinatorica lokalnog tima Goražde.

I Amnu Kazagić jako je potresla ova nezapamćena tragedija.

“Svaka smrt nas pogodi, a pogotovo kada je neko mlad u pitanju. Kad smo pomislili da će nova godina donijeti nešto lijepo, pogodila nas je vijest o gubitku osam mladih života, koja nije ostavila nikoga ravnodušnim. Kao lokalni tim odlučili smo da ovaj Dan žalosti obilježimo paljenjem svijeća u znak podrške ožalošćenim porodicama. Ponosna sam što mogu da podijelim s vama da se veliki broj mladih odazvao i odlučio da se priključi našem timu u obilježavanju ovog tužnog dana, mi suojećamo sa svima u Posušju i želimo da se nikada nikome ne ponovi slično”, kaže Amna.