Drina se izlila iz korita u dvije mjesne zajednice

U posljednja 24 sata na području goraždanskih mjesnih zajednica Sadba i Zupčići rijeka Drina se izlila iz svog korita

Prema podacima Kantonalnog operativnog centra, nove snježne padavine nisu uzrokovale probleme na području Bosansko-podrinjskog kantona. Magistralni i regionalni putevi su prohodni, dok se čišćenje lokalnih puteva vrši prema prioritetima.

U posljednja 24 sata na području goraždanskih mjesnih zajednica Sadba i Zupčići rijeka Drina se izlila iz svog korita, ali nije bilo materijalne štete. Trenutni vodostaj rijeke je u blagom opadanju – podaci su Civilne zaštite Grada Goražda.

Nove snježne padavine nisu uzrokavale probleme, visina snježnog pokrivača u nižim dijelovima iznosi oko pet centimetara, dok u područjima s višom nadmorskom visinom iznosi od 30 do 40 cm.

Magistralni i regionalni putevi su prohodni. Čišćenje nekategorisanih i lokalnih puteva vrši se prema prioritetima i trenutnim potrebama. Uklanjanje snijega s pješačkih površina vrše uposlenici Javnog komunalnog preduzeća „6 mart“.

Ni u općini Pale u FBiH nisu zabilježene pojave opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra, a probleme nisu uzrokovale ni snježne padavine. U jutarnjim satima došlo je do prekida u snabdijevanju električnom energijom na području ove općine. Magistralni i regionalni putni pravci i u ovom dijelu BPK-a su prohodni i saobraćaj se odvija bez većih poteškoća a danas se vrši čišćenje nekategorisanih i lokalnih puteva.

I na području Općine Foča u FBiH snježne padavine bile su umjerenog intenziteta te visina snijega u Ustikolini iznosi oko pet centimetara. U blagom opadanju su vodostaji rijeka na području ove općine.

Prema informcijama Direkcije za ceste BPK-a, regionalni put R-448 Podkozara-Goražde-Hrenovica i R-448-A Osanica-Ilovača-Prača je prohodan i saobraća se bez problema.

fokus