Utvrđeni prijedlozi Budžeta i Zakona o izvršenju Budžeta BPK Goražde za 2021.godinu

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u današnjem nastavku 76.redovne sjednice utvrdila je prijedloge Budžeta i Zakona o izvršenju Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona za 2021.godinu i uputila ih u skupštinsku proceduru.

Prijedlog Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2021.godinu utvrđen je u iznosu od 39.849.000,00 KM.

U odnosu na nacrt, prijedlog Budžeta BPK je nakon jednosedmičnog dodatnog usaglašavanja i razmatranja zahtjeva većine budžetskih korisnika povećan za 325.000 KM i kako je istaknuto, više od te sume nije se moglo ići.

Njegovo usaglašavanje proteklo je u međusobnom razumijevanju svih članova Vlade te sagledavanju sveukupne situacije i prioritetnih potreba i projekata ministarstava, privrednih subjekata i udruženja obrtnika.

Iako je 7 posto manji u odnosu na budžet u protekloj godini, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona neće odustati od realizacije većine infrastrukturnih projekata započetih ili planiranih za ovu godinu, među kojima je i završetak centralnog spomena obilježja braniocima, a dodatna sredstva pokušat će se iznaći pojačanim angažmanom svih članova Vlade na obezbjeđenju sredstava od drugih nivoa vlasti i resornih kantonalnih ministarstava u Vladi Kantona Sarajevo, istaknuto je ovom prilikom.

Na današnjoj sjednici, Vlada je uvrdila i prijedlog Zakona o izvršenju Budžeta BPK Goražde za 2021.godinu, koji je osim nekih manjih izmjena, isti u odnosu na zakon iz prošle godine.

www.bpkg.gov.ba