Izvjesne smjene na čelu rukovodstva Skupštine BPK Goražde

Dio poslanika koalicione većine u Skupštini BPK Goražde zatražio je od predsjednika Kluba Bošnjaka Hajdara Drlja da za sutra zakaže vanrednu sjednicu Kluba poslanika Bošnjaka u Skupštini BPK Goražde. Kako nezvanično saznajemo, glavni razlog sazivanja sjednice je smjena dopredsjedavajuće Skupštine BPK Goražde Edite Velić koja bi se trebala desiti na samoj sjednici.

 

Poslanici traže i zakazivanje vanredne sjednice Skupštine BPK Goražde u petak u 9 sati ,a kako  nezvanično saznajemo na ovoj bi sjednici trebalo doći i do promjene ne samo dopredsjedavajuće Velić  već i predsjedavajuće Skupštine BPK Goražde Daliborke Milović (LS) koja je na ovoj poziciji tek nepuna dva mjeseca.

 

Podsjetimo da je Velić, inače bivša predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde sa ovog mjesta smjenjena sredinom decembra prošle godine. Politička kriza u ovom kantonu koja traje već mjesecima doživjela je svoj vrhunac raspravama oko konkursa za prijem 25 policijskih službenika u Upravi policije MUP-a BPK Goražde.

Skupština BPK Goražde je na svojoj vanrednoj sjednici raspravljala o aktuelnoj situaciji u MUP-u BPK Goražde u vezi s konkursom za prijem 25 policijskih službenika i procedure unaprijeđenja pripadnika policije te zadužila vladu da se izjasni o sudbini konkursa koji je “iskompromitovan” i prije nego je okončana njegova procedura. Sve bi moglo biti jasnije već u petak kada će se poslanici ponovo okupiti i raspravljati o svim spornim temama.