Karišik podnio neopoziovu ostavku na mjesto ministra MUP-a BPK Goražde: Ne želim biti dio negativnih političkih procesa

 

Nermin Karišik koji je u petak na desetoj vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde imenovan za ministra MUP-a BPK Goražde podnio je neopozivu ostavku.

“Uz izraze duboke zahvalnosti jer ste imali povjerenje i smatrali da sam dobar kandidat za ministra unutrašnjih poslova BPK Goražde želim vas obavjestiti da povjerenu dužnost ipak ne mogu prihvatiti. Moja odluka je isključivo privatne prirode i rezultat želje da sačuvam lični i profesionalni dignitet. Nadam se kako razumjete da ne želim biti dio negativnih političkih procesa koji se trenutno dešavaju na području BPK Goražde, a koji bi se mogli dovesti u vezu sa kriminalom i korupcijom čime bi se podhitno trebale pozabaviti nadležne institucije. Zbog navedenih događaja javnost u Goraždu, ali i šire je uznemirana, a ja ne želim da moje ime bude dio takvih priča.Kao osoba nisam ni na koji način bio povezan sa negativnim procesima koji su ovih dana izazvali veliku medijsku pozornost i jednostavno želim da tako i ostane”, naveo je Karišik u ostavci.

Nermin Karišik je na mjestu ministra unutašnjih poslova trebao zamjeniti Nizamu Rišljanin koja je smjenjena na desetoj vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde, medjutim na ovoj poziciji bukvalno nije proveo ni dan.

“U nadi da ćete pronaći adekvatne odgovore i kvalitetna kadrovska rješenja koja će pomoći da se trenutna situacija prevaziđe prvenstveno u cilju dobrobiti svh građana BPK Goražde želim vam uspješan rad”, stoji u ostavci koju je Karišik uputio na adresu Skupštine BPK Goražde,te Vlade i premijera ovog kanton.

BPK Goražde već danima potresa duboka politička kriza.