Radovi na Mostu žrtava genocida u Srebrenici intenzivirani

U Goraždu su i dalje u toku radovi na rekonstrukciji Mosta žrtava genocida u Srebrenici.  

Investitor je JP Ceste Federacije a radove koji traju već punih sedam mjeseci izvodi firma ŽGP iz Sarajeva.

Rukovodilac gradilišta Admir Terzić naglašava da radovi teku planiranom dinamikom

„ Trenutno se izvode radovi  na izradi armirano – betonske  rasponske konstrukcije mosta i do sada je urađeno oko 60 metara na desnoj obali Drine. Istovremeno se priprema i oplata za lijevu stranu rasponske konstrukcije u istoj dužini, koju planiramo završiti u narednih mjesec dana“ – pojasnio je Terzić.

Dodao je da s eradi i na sanaciji čelične konstrukcije dodatnim profilima

„ Radimo i na pjeskarenju i farbanju unutrašnjeg dijela čelične konstrukcije. Svakodnevno je angažovano 20-ak radnika a radove otežava vodostaj Drine, ali neko stižemo planiranu dinamiku. Rok za završetak radova je druga polovina ove godine“ – kazao je Terzić.

U okviru projekta rekonstrukcije mosta uskoro bi trebali  početi i radovi na izgradnji kružnog toka u ovom dijelu grada.

„  Imovinsko –pravi odnosi koji koče početak tih radova biće uskoro riješeni jer sam dao zadatak nadležnim gradskim službama. U interesu svih građana je da se taj projekat . realizuje. Sredinom mjeseca bit će održan i zajednički sastanak Gradske uprave sa Direkcijom cesta kada će između ostalog biti riječi i o gradnji kružnog toka ali i drugim infrastrukturnim projektima važnim za grad Goražde“ – kazao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Vrijednost ugovora za izvođenje radova na mostu sa eksproprijacijom je 3.5 miliona KM, dok će ukupna investicija sa izgradnjom kružnog toka koštati oko 7,5 miliona KM.