Uprava policije informacija za period 18/19.02.2021.godine.

U protekla 24 sata na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u mjestu Biljin – Grad Goražde, izvršena je bespravna sječa 2,90 m3  šume. Uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, s rad na dokumentovanju i kvalifikaciji događaja  je u toku.

Dva lica iz Goražda prijavili su NN lice da je dana 12.01.2021.godine izvršilo neovlašteno audio snimanje, te da je navedeni snimak dana 17.02.2021.godine ustupilo jednom portalu i društvenim mrežama. Rad na navedenom događaju je u toku.

U mjestu Podhranjen – Grad Goražde, na objektu koji se koristio kao azil za pse došlo do požara. Pripadnici  Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde pristupili su gašenju požara gdje je isti lokalizovan u 21,05 sati. Na lice mjesta izašli su istražitelj i krim.tehničar Sektora kriminalističke policije i inspektor za protiv požarnu zaštitu MUP-a BPK-a Goražde koji su započeli uviđaj i isti će nastaviti tokom jutarnjih sati.

U ulici Seada Sofovića – Sofe,  Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde,  lišili su slobode jedno lice iz Goražda, zbog upravljanja vozilom u vidno alkoholisanom stanju, gdje je isti odbio da se podvrgne alkotestiranju, te je navedeni smješten u prostorije za zadržavanje u Policijsku Upravu Goražde, kojom prilikom je pomenutom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

bpk.gov.ba