NK Azot prvi put u historiji dobio zvaničnog reprezentativca BiH

NK Azot Vitkovići prvi put u  svojoj historiji dobio je  zvaničnog reprezentativca BiH. Na spisku selektora  U – 17 nogometne reprezentacije BiH  Nermina Šabića za prijateljske utakmice sa Bugarskom I Sjevernom Makedonijom, nalazi se I Emil Muslić, član NK Azot , na što su u klubu  s pravom ponosni .

“ Imali smo mi i prije reprezentativaca, i ja sam bi reprezentativac, ali nisam bio tu, bio sam u Želji I u Sarajevu, a ovo je prvi put da je neki igrač reprezentativac a da je član kluba iz ovog kantona, sigurno da je to veliko priznanje prije svega nama kao klubu ali i kantonu i mislim da trebamo svi biti ponosni. Samo još da naglasim, da ne bude zabune, jedno je otići u kamp reprezentacije na pripreme i igrati prijateljske  utakmice između sebe, bilo je ovdje igrača koji su tako išli u kampove,  ali nisu imali zvanične nastupe za reprezentaciju, znači nisu bili zvanični reprezentativci” – pojašnjava  Admir Raščić, trener NK Azot

Naglašava da je Emil Muslić veliki talenat, i ne sumnja da će se nastupom za reprezentaciju predstaviti na najbolji način

“ Emil je tu od prvog dana otvaranja moje škole fudbala “Pro” , i kada je stekao uslove da može da se takmiči sa seniorima prebačen je u klub gdje ga ja vodim. Ipak najveća zasluga njemu pripada, talentovan je I  vrijedan, brzo uči, a na meni  je da takve talente prepoznam, usmjerim , preporučim i pomognem koliko god mogu. I u moje vrijem ebilo je talenata, ali nije imako ko da ih preporuči. Ne sumnjam da će nas Emil tamo predstavljati  u najboljem mogućem svjetlu i ne sumnjam da će nakon ovih nastupa on i dalje da ostane reprezentativac samo da ga zdravlje posluži, jer talenat je ogroman. Lijepo je kada vidite da je selektor objavio spisak i  imena klubova pored igrača, Zrinjski, Željo, Sarajevo, Široki, Sloboda, Velež i NK Azot Vitkovići” – ponosan je Raščić.

Ništa manje nije ponosan ni Muslić, jer je nastup za reprezentaciju san svakog sportiste

“ Velika je sreća, a onda i velika čast što igram za svoju domovinu, svoju reprezentaciju i zaista je neopisiv osjećaj. Da budem iskren malo sam očekivao, potajno se nadao. Nogomet igram već deset godina, prve korake sam počeo u NK Kolina i zahvaljujem svom bivšem treneru Amiru Polovini  i sadašnjem Admiru Raščiću, što su mi pomogli i nadam se da ću postati jedan od profesionalnih igrača u budućnosti” – kaže Muslić.

On već u ponedjeljak putuje u Odžak gdje je planirano okupljanje U-17 reprezentacije BiH koja prvu utakmicu protiv Bugarske igra 26. Marta, a dva dana poslije očekuje ih i prijateljska utakmica protiv Sjeverne Makedonije.