Danas se navršava 9. godina od smrti Meha Hubjera

Danas se navršava 9. godišnjica od smrti rahmetli Meha Hubjera, pomoćnika načelnika Općine Goražde za civilnu zaštitu, koji je 2012. tragično nastradao prilikom intervencije na gašenju požara u mjestu Glamoč.

Njegove radne kolege i predstavnici Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Goražda, zajedno sa članovima porodice,  tim povodom danas su posjetili mezarje u Hubjerima gdje je položeno cvijeće i proučena fatiha.

Njegova smrt, duboko je potresla sve one koji su ga poznavali, a ostaće zapamćen po mnogim djelima kojima je dokazao svoju dobrotu, humanost, odgovornost i predanost poslu.Zbog svoje predanosti radu kroz koji je zaslužan za dobro organizovanje, rukovođenje i upravljanje poslovima Civilne zaštite našeg grada, kao i Profesionalne vatrogasne jedinice 2013. godine, u okviru svečanosti obilježavanja Dana civilne zaštite Federacije BiH, Meho Hubjer je posthumno odlikovan najvećim priznanjem civilne zaštite kada je u pitanju zaštita i spašavanje, dok mu je 2014. godine od strane Općinskog vijeća Goražde posthumno dodjeljena Zlatna plaketa-za izuzetnu posvećenost i hrabrost na zaštiti života građana i materijalnih dobara Općine Goražde.

gorazde.ba