U Goraždu preminula odbojkaška trenerica Dragica Jovičić

Pandemija kornavirusa i dalje odnosi živote u Goraždu. Od posljedica ove opake bolesti sinoć je na KCUS preminula Dragica Jovičić (69), dugogodišnja trenerica mlađih selekcija u Odbojkaškom klubu Goraždu.

“Profesorica Jovičić bila je igračica i trener od samog osnivanja ženske selekcije ovog kluba 1978.godine, a nakon igračke karijere posvetila se trenerskom pozivu i ostavila dubok trag u razvoju ženske odbojke u našem gradu. Bolest je zatekla na mjestu trenera mlađih kategorija OK Goražde. Duboko smo potreseni viješću o smrti naše trenerice”, saopćili su iz ovog kluba.

Vijest o smrti Dragice Jovičić ostavila je u šoku generacije odbojkašica koje se na društvenim mrežama opraštaju od svoje trenerice.

Ovo je ianče 65 smrtni slučaj u Goraždu od posljedica koronavirusa, a stanovnici grada na Drini već danima su zabrinuti i potreseni vijestima o brojnim smrtnih ishodima od posljedica koronavirusa, posebno zbog činjenice da korona odnosi živote i po nekoliko članova jedne porodice. Nakon što je nedavno zabilježen slučaj da su u istom danu preminuli otac i sin, ovih dana Goražde je potresla vijest o smrti braće Dževada i Džemala Muminovića.

Džemal je preminuo 21. marta u 53. godini, a Dževad deset dana kasnije u 58. godini.

Iz ovog grada svakodnveni su apeli vlastma da obezbjede više doza vakcine za stanovnike Goražda, jer je situacija alarmantna, bolnički kapaciteti nedovoljni, a ljekari i medicinsko osoblje kojih je ionako malo, već mjeseciima na izmaku snaga.