Sofradžija:Čeka nas težak posao

 

Nakon što je Centralna izborna komisija BiH potvrdila rezultate prijevremenih izbora za načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča (FBiH), održanih 11. Aprila ove  godine danas su u sjedištu CIK-a u Sarajevu uručena Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim načelnicima. Načelniku Travnika Kenanu Dautoviću i načelniku Općine Foče u FBiH Muju Sofradžiji, uvjerenja o dodjeli mandata uručio je Željko Bakalar, predsjednik Centralne izborne komisije BiH  poželivši im sreću I uspjeh u radu……

Novoizabrani Načelnik Općine Foča u FBiH Mujo Sofradžija nakon zvaničnog preuzimanja mandata, danas nam je potvrdio da će primopredaja dužnosti biti obavljena u ponedjeljak 17. Maja. Kazao je da je svjestan obaveza koje ga očekuju te da će se maksimalno posvetititi radu za dobrobit svih građana ovog dijela BPK Goražde, što u lokalnoj zajednici koja je prvenstveno opterećena finansijskim problemima, neće biti lako.

Po riječima načelnika Sofradžije,  finansijska situacija je iziuzetno teška, a dugovanja Općine Foča u FBiH iznose od 550.000 do 600.000 KM.

“ Nakon preuzimanja dužnosti predstoji dosta posla i mnogo će se morati raditi, a prioritet je najprije pokušati stvoriti uštede, počev od lokalne administracije ali i drugih segmenata – istakao je on.

Najavio je da će naredni korak biti obilazak svih mjesnih zajednica na prostoru općine kado bi se sagledala situacija I potrebe na terenu, a finansijska konsolidacija općine I stvaranje ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta bit će glavni zadaci novog načelnika.

“Krenuo sam iz naroda  I za narod ću raditi I neću se prikloniti bilo kojoj političkoj partiji. Radit ću za dobrobit svih stanovnika ove lokalne zajednice i ostvarenju ciljeva za ugodniji život u ovom dijelu BPK ” – poručio je novoizabrani načelnik Općine Foča u FBiH.