Obezbjeđenje doze vakcina za uposlenike MUP-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde osiguralo je imunizaciju za svoje uposlenike.

Resorni ministar Armin Mandžo naglašava da je posljednji val pandemije Covid-19 teško pogodio MUP BPK, tako da je bilo neophodno što prije pronaći način za vakcinaciju uposlenika.

Po njegovim riječima upućen je dopis na vise adresa kako bi se obezbjedile vakcine

“ Zbog povećanog broja oboljelih u Upravi policije MUP-a BPK u proteklom periodu, smatrali smo nužnim naše uposlenike uvrstiti u prioritete za vakcinaciju obzirom da su stalno zbog prirode svog posla izloženi riziku. Na naše zahtjeve pozitivno je odgovorio Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde koji je obezbjedio 20 vakcina Pfizer i Ministarstvo sigurnosti BiH obezbjedilo je 200 vakcina proizvođača Sinovac” – pojasnio je Mandžo.

Dodao je da  20 uposlenika već izvršilo imunizaciju vakcinom Pfizer dok će se vakcinacija posredstvom Ministarstva sigurnosti obaviti 14.juna u sarajevskoj Zetri.

” Uprava policije zajedno sa ministarstvom unutrašnjih poslova broji oko 200 uposlenih i sa ovim brojem vakcina bit će vakcinisani svi uposlenici MUP-a BPK. Jedini koji se nisu prijavili na listu za imunizaciju su oni koji su već vakcinisani ili oni koji su u skorije vrijeme preboljeli Covid -19 i stekli imunitet, što ne znači da i oni do kraja godine neće biti vakcinisani” – pojasnio je ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde.

Dodao je da su za sve uposlenike ove institucije obezbjeđene i doze za revakcinaciju.