U tri srednje škole u Goraždu bit će upisana po tri odjeljenja

 

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde donijela je odluku o upisu učenika u prvi razred srednjih škola na području kantona.

Po riječima ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Armana Bešlije,  tome je prethodila procedura za utvrđivanje konačnog prijedloga, uključujući i javne rasprave.

U tri srednje škole na području BPK Goražde bit  upisana po tri odjeljenja učenika.

„ Uvažen je dio primjedbi roditelja da se upiše razred ekonomskih tehničara, a takođe u Mješovitoj srednjoj školi „Enver Pozderović“ bit će upisano i po jedno odjeljenje gimnazije i agrotehničara.  Vlada nije smatrala opravdanim zahtjev za medicinsku školu, tako da će u Srednjoj tehničkoj školi „Hasib Hadžović“ biti upisan po  jedan razred mašinske, hemijske i građevinske struke“ – pojansio je Bešlija.

U Srednjoj stručnoj školi „Džemal Bijedić“ planirano je po jendo odjeljenje za zanimanja krojač,   tehničar mehatronike i mehaničar/zavarivač.

„ U ovoj školskoj godini neće biti prijemnih ispita tako da čekamo da se završe maturski ispiti kako bi raspisali javni poziv. Školska godina na području BPK Goražde se završava 18.juna a na koji način će početi naredna,  zavisit će od epidemiološke situacije, a mi uvijek želimo i nastojimo da se nastava odvija u učionicama“ – kazao je resorni ministar BPK Goražde.