Počela gradnja objekta za socijalno stanovanje u Ustikolini

U općini Foča u FBiH danas je počela izgradnja zgrade socijalnog stanovanja sa 14 stambenih jedinica. Objekat se gradi u okviru državnog Projekta CEB II ”Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja”.

Načelnik Općine Foča u FBiH Mujo Sofradžija naglašava da je riječ o značajnom projektu u ovom dijelu BPK Goražde vrijednom oko milion KM.

” Ovo je druga po redu zgrada  socijalnog stanovanja koja se gradi na obali rijeke Koline. Projekat predviđa izgradnju objekta spratnosti podrum, prizemlje i dvije etaže. Objekat je oko 1000 kvadrata, sa 14 stambenih jedinica koje su namjenjene socijalno ugroženim kategorijama” – kazao je Sofradžija..

Firma ”Konstruktor” iz Foče  obavezala se da će radove okončati u previđenom roku od 290 kalendarskih dana, dok je posao nadzora povjeren firmi ”Smajić inžiunjering” iz Goražda.

” Mi smo firma sa dugogodišnjim iskustvom u ovakvim projektima i trudit ćemo se da ispoštujemo rok i povjereni posao uradimo kvalitetno” – kazala je predstavnica firme ”Konstruktor” Foča, Nikolina Lizde.

U Bosanskopodrinjskom kantou (BPK) Goražde u okviru Projekta CEB II čiji su investitori Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Fond za povratak,  realizira se ukupno devet podprojekata, od čega u Goraždu sedam i po jedan u općinama Pale u FBiH i Foča FBiH. Planirana je sanacija i izgradnja ukupno 218 stambenih jedinica ukupne vrijednosti 8,5 miliona eura.