NiP u Goraždu: Pristupila su nam dva zastupnika, tri vijećnika i bivša ministrica

Iz stranke Narod i pravda su se oglasili povodom proširivanja stranačke baze u Goraždu poručujući da su im pristupila dva kantonalna zastupnika, tri vijećnika i bivša ministrica MUP-a Nizama Rišljanin.

Ovim pristupanjem će Narod i pravda u Skupštini BPK Goražde, gdje do sada nisu imali zastupnike, sada imati dvoje zastupnika: Editu Velić i Nijaza Musića.

“Musića, koji je inače delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, isključili su iz SDA nakon što je na sjednici Skupštine BPK Goražde pustio snimak o navodnoj trgovini Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kantonalnom bolnicom Goražde, kada su nelegalno smijenili ministricu Nizamu Rišljanin, koja je danas također pristupila Narodu i pravdi”, navodi se u saopćenju.

Istovremeno, pristupili su i Edita Velić, koja je nedavno podnijela ostavku na mjesto predsjednice Kantonalnog odbora Demokratske fronte te dva vijećnika Demokratske fronte koji su također istupili iz DF-a, a pristupio je i donedavni predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA Musa Adžem, koji je ujedno i vijećnik u Gradskom vijeću Goražde.

“Raduje nas to što smo dodatno osnažili kapacitete Naroda i pravde u Goraždu i BPK dolaskom nekoliko kolegica i kolega koji sa sobom nose veliko političko iskustvo i znanje. S obzirom na specifičnost goraždanske političke scene i veliki broj parlamentarnih političkih subjekata kako u Gradskom vijeću tako i u Skupštini BPK, ovakvo okrupnjavanje je sigurno samo početak shvatanja konstruktivnijeg i kvalitetnijeg odnosa prema institucijama u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Narod i pravda nastavlja borbu za bolji kvalitet života građana kroz sistemsku implementaciju rješenja za nagomilane probleme s kojima se suočavamo te ćemo ovim pojačanjem sigurno biti još efikasniji i konkretniji u svom političkom djelovanju i standardiziranju principa za koje se od početka zalažemo. Napominjem da smo sada i po broju izabranih zastupnika u predstavničkom i zakonodavnom tijelu jedan od najznačajnijih faktora u Goraždu i BPK, a ovim i dodatnim pojačanjima kadrovskih kapaciteta, koja nam predstoje u narednom periodu, spremni ćemo dočekati 2022. godinu i preuzimanje liderske pozicije i u BPK. Novim kolegama želim puno sreće u zajedničkom radu. Siguran sam da će zajednički napori i sinergija dati željene rezultate i da ćemo ovakvim trenucima i novim dolascima kvalitetnih kadrova u Narod i pravdu svjedočiti sve češće u periodu koji je pred nama”, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Goražda Nezim Alagić iz Naroda i pravde.

“Danas je Narod i pravda u Goraždu, na obalama rijeke Drine, postala brojnija za nekoliko novih članova od kojih su neki kantonalni zastupnici, bivši ministri i aktuelni vijećnici u Gradskom vijeću Goražda. Ideja Naroda i pravde je ideja borbe za društvo oslobođeno partokratskih interesa, koji na prvo mjesto stavljaju interes svoje stranke i stranačkih šefova, a ne interes naroda. Nova, pojačana ekipa Naroda i pravde u BPK će predstavljati ozbiljnu političku priču u ozbiljnoj i veoma bitnoj 2022. godini koja će nam donijeti možda i najbitnije izbore u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Narod i pravda je najbolji mehanizam za promjenu postojećeg političkog nerada, nemara i nereda, stoga je vrlo lako zaključiti i shvatiti zašto je Narod i Pravda poželjna politička organizacija za političko djelovanje, kako onih koji su se nekada ranije okušali u političkoj areni, tako i onih koji su se odlučili prvi put politički angažirati”, istakao je gradski vijećnik Naroda i pravde u Gradskom vijeću Goražda Amar Imamović.