Okončana imunizacija MUP-a BPK Goražde

Imunizacija uposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde je završena – potvrdio je resorni ministar Armin Mandžo.

On je podsjetio da je MUP BPK Goražde posredstvom ministarstva sigurnosti BiH osigurao 220 vakcina za svoje uposlenike, a vakcinisani su svi koji su željeli

„ Svi uposlenici MUP-a BPK i Uprave policije koji su se prijavili su vakcinisani, tačnije njih 70 je izvršilo vakcinaciju sa obje doze. Od toga, 20 je vakcinisano u BPK dok je njih 50 danas otišlo u Sarajevo kako bi se revakcinisali“ – precizirao je Mandžo.

Dodao je da je uglavnom riječ o vakcinama Sinovac te manjem broju Pfizera

„ Neki uposlenici vakcinisali su se ranije, prije ovog projekta, neki imaju prirodna antitijela jer su preboljeli Covid-19, a ima i dio onih koji su odbili. Uglavnom, po našoj evidenciji ukupno je vakcinisano oko 80 posto uposlenika što je značajan broj“ – kazao je ministar unutrašnih poslova BPK Goražde.

Naglasio je da su na snazi mjere kriznog štaba koje se i  dalje poštuju te da su u MUP-u BPK Goražde  spremni  da odole i novom valu, ukoliko ga bude.