Počela rekonstrukcija pomoćnog stadiona u Goraždu

– Rekonstrukcija pomoćnog stadiona u goraždanskom naselju 1. Maj počela je danas, nakon nekoliko godina čekanja.  Riječ je o projektu   “Razvoj infrastrukture omladinskog fudbala kroz širu društvenu zajednicu” sa kojim je Grad Goražde među 15 lokalnih zajednica u BIH aplicirao prema  prema Fudbalskom savezu BiH.

Ukupna vrijednost projekta je oko 460.000 KM, a posredstvom UEFA-e, FS BiH obezbjedio je 260.000 KM, dok je učešće lokalne zajednice  205.000 KM. Radovi su povjereni goraždanskoj firmi „Okac“ sa kojom je nedavno potpisan ugovor.

„ Jedan od projekata koji je započet  još 2018. godine i koji nikad nije doveden do kraja. Užurbanim  radom gradske administracije i upsolenih koji znaju šta znači novi stadion za naše fudbalere, grad i regiju omogoćueno je da danas započnu radovi. Ja sam danas najsretniji čovjek kada vidim da se radi jedan ovakav teren koji će značiti  ne samo za profesionalne sportiste već i našu djecu“ – kazao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Dodao je kako očekuje da teren bude kvalitetno urađen a rok za izvođenje radova je 120 dana.

„ Uz kvalitetan nadzor posao bi trebao biti kvalitetno urađen, da traje 20 – 30 godina i da se ovdje može obavljati trenažni proces, igrati utakmice. Već smo razgovarali sa gospodinom Amarom Osimom koji je pitao – kad će biti završeno? Imat ćemo uslove da mogu doći i fudbalski klubovi iz Sarajeva da treniraju i ostanu ovdje primjerice sedam dana“ – istakao je Imamović.