„Ustikoljansko ljeto“ bez večernjih koncertnih događaja

Tradicija održavanja kulturno-sportske manifestacije „Ustikoljansko ljeto“  bit će nastavljena, iako ne u obimu kako je to bilo ranijih godina.

Član organizacionog odbora Armin Omerbašić napominje da će 24. po redu manifestacija koja počinje sutra proteći u znaku sadržaja za djecu i mlade, izložbi i radionica udruženja žena te sportskih događaja a, iako prvobitno planirani, zbog mjera koje su na snazi, večernji sadržaji u vidu koncerata su otkazani.

„ „Ustikoljansko ljeto“ održat će se u periodu od 23. do 26.jula uz znatno reduciran program, u odnosu na planirani. Iako je organizator, Općina Foča u FBiH bila obezbjedila učešće popularnih muzičkih imena, koncertni događaji na kraju su otkazani, a razlog je odluka kriznih štabova o zabrani odnosno ograničenju javnih okupljanja, na što je organizacionom odboru ukazao i kantonalni krizni štab“ – pojasnio je Omerbašić.

Dodao je da je organizator zbog toga  odlučio simbolično nastaviti tradiciju ove manifestacije, uz događaje, uglavnom za djecu i mlade.

„Ustikoljansko ljeto“ počinje sutra radionicama koje će se realizovati u saradnji sa Udruženjem žena „Seka“ u školskom dvorištu i oslikavanjem motoričkog poligona za djecu. U vrijeme trajanja manifestacije svakodnevne radionice za djecu i mlade uz izložbu radova rukotvorina priredit će i Udruženje žena „Ustikolina“.

„  U organizaciji Izviđačkog odreda Stolac na izletištu Modran u subotu će se održati sportska takmičenja, dok će Omladinski savez Ustikolina prirediti turnir u odbojci na pijesku. Istog dana na platou Doma kulture u vremenu od 19 do 20 sati uz radionice za djecu, scensko-muzički performans „Mi smo radost i čuvari planete“ priredit će Udruženje za kreativni razvoj „Djeca Evrope“ i „Sunčani razred“ iz Goražda“ – precizirao je on.

Na stadionu Cvilin u nedjelju će se održati tradicionalni memorijalni nogometni turnir „Šehidi Koline“, a istog dana predviđena je i „Drinska regata“ na dionici Modran – Goražde. Manifestacija „Ustikoljansko ljeto“ bit će okončana u ponedjeljak 26. jula kreativnim radionicama za djecu u okviru SOS projekta jačanja porodice i promocijom knjige za djecu, uz muziku, zabavu i lutkarski performans koji će prirediti dugogodišnja provjetna radnica i književnica Elmira Helać – Mekić.