Krecu pripreme za Dane jabuke

U Goraždu su počele pripreme  za kulturno-privrednu manifestaciju „Dani jabuke“, čija tradicija se, nakon prošlogodišnje pauze,  planira nastaviti. Sajam prepoznatljiv i van granica BiH trebao bi biti održan u oktobru, u skladu sa epidemiološkom situacijom – istaknuto je na današnjoj izveštajnoj skupštini Udruženja „Dani jabuke“.

Predsjednik Udruženja „Dani jabuke“ Mirsad Hubanić podsjetio je da sajam nije održan prošle godine, zbog koronavirusa

„ Ovo će biti praktično 19.sajam i možemo reći da je, kada je riječ o  kontinuitetu, složenosti, broju izlagača i posjetilaca, ovaj sajam  svake godine imao povećanje obima u kvalitetu. Nadam se da ćemo ove godine nastaviti tu tradiciju jer bilo bi stvarno loše da i ova godina bude pauza jer mnogo je teže poslije samo jedne godine organizovati sajam“ – kazao je Hubanić.

Po njegovim riječima, namjera je organizirati sajam na istom nivou kako je to bilo proteklih godina

„ Imamo informacije sa terena iz Gradačca, Lukavca, Bihaća će se tamo održavati sajmovi,  i mi ćemo znati u oktobru kakva će situacija biti. I ovu godinu ćemo sa svim sadržajima i brojem izlagača i posjetilaca kao i  škola učesnica pokušati bar da imamo nivo kako je to bilo 2019. Godine“ – kazao je Hubanić.

Privredno-kulturna manifestacija „Dani jabuke“ trebala bi biti održana  u periodu od 14 do 16.oktobra.