Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34, na jugu zemlje do 36 stepeni Celzijusevih.

Prvi dan radne sedmice se već prije podne očekuje naoblačenje na području Krajine i u drugoj polovini dana oblačnost bi se širila na ostale dijelove Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Od večernjih sati i tokom noći na utorak širom Bosne se očekuje kiša i pljuskovi.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje 21. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni uglavnom između 29 i 33, u Krajini od 24 do 28 stepeni, a na jugu zemlje od 33 do 36 stepeni Celzijusevih.

U utorak u Bosni oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka, pljuskovi su mogući na sjeveru Hercegovine.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28 stepeni, na jugu zemlje do 30 stepeni Celzijusevih.