Dato pozitivno mišljenje na prijedlog Uredbe o Kantonalnom štabu civilne zaštite

Kantonalni štab civilne zaštite BPK-a Goražde danas je održao 21.redovnu sjednicu.

Nakon razmatranja i usvajanja Izvještaja o realizaciji zaključaka sa 20.redovne sjednice održane dana 07.07.2021.godine, Kantonalni štab civilne zaštite razmatrao je i usvojio Informaciju o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području BPK Goražde, o čemu je članove Štaba informisao predsjednik Kriznog štaba Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović.

Razmatrana je i usvojena i Informacija o pojavama opasnosti od prirodnih i drugih nesreća na području BPK Goražde za period 25.06 – 23.08. 2021. godine.

U nastavku sjednice dato je pozitivno mišljenje na prijedlog Uredbe o Kantonalnom štabu civilne zaštite , kao i na prijedlog Nacrta Poslovnika o radu Kantonalnog štaba civilne zaštite BPK-a Goražde.

Kantonalna uprava civilne zaštite BPK-a Goražde zadužena je da ove prijedloge odluka dostavi Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u daljnju proceduru.

Na kraju sjednice, Kantonalni štab civilne zaštite BPK-a Goražde dao je saglasnost na prijedlog Odluke o davanju na korištenje polovnog motornog vozila „Službi za higijensko –epidemiološku zaštitu i unaprjeđenje životne sredine „ u JU Zavod za javno zdravstvo Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

 

www.bpkg.gov.ba