Počela nova školska godina, u klupama 2733 učenika

Danas je počela nova školska godina u BPK Goražde, a u školske klupe danas je sjelo ukupno 2.733 učenika, od kojih 749 srednjoškolaca i 1.984 osnovaca. Među njima i 252 prvačića kojima je priređen poseban doček. Za razliku od nižih razreda, učenici i nastavnici starijih razreda ipak će morati nositi maske.

Između ostalih i osnovna škola “Fahrudin Fahro Baščelija” priredila je poseban dočeka za svojih 91 prvačića. Broj prvačića je manji u odnosu na prošlu godinu, ali je ukupan broj učenika porastao sa 680 na 720 učenika.

Jasmina Djana, direktorica škole pozvala je roditelje i građane na ličnu odgovornost u smislu poštivanja mjera i van škole, kontaktima i slično kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze i osigurao što duži ostanak u školi.

Nastava je danas počela i u srednjim školama uz držanje distance od jednog metra među učenicima te obavezno nošenje maske za sve. Rifet Bečić, direktor Srednje tehničke škole “Hasib Hadžović” ističe kako je važno ponašati se u skladu sa situacijom kako bi se nastava što duže odvijala u skoro pa uobičajenim okvirima. Sačinjeni su planovi za sve eventualne promjene situacije, ali u obrazovnim ustanovama se nadaju da za njihovu aktivaciju neće biti potrebe.