Danas se igra rukometni turnir Mirsadu Huriću

U spomen na velikana goraždanskog rukometa Mirsada Hurića danas se u dvorani koja nosi njegovo ime održava 23. Memorijalni rukometni turnir ”Mirsad Hurić”. Na turniru učestvuju ekipe ‘Bosna’ Sarajevo, RK Vogošća, RK Priboj i domaćin MRK Goražde.

“Turnir se igra u znak sjećanja na legendu goraždanskog rukometa, a ovo je ujendo i svojevrsna Prva utakmica igra se u 11 sati između sarajevske Bosne i Goražda, dok će se u 13 sastati Priboj i Vogošća. Utakmica za treće mjesto na rasporedu je u 17, a nakon otvaranja turnira finalna utakmica se igra u 19 sati.

Goraždanski klub se i na ovaj način nastoji odužiti vrhunskom sportisti koji je poginuo tokom rata u BiH braneći svoj grad.

Mirsad Hurić bio je pivot RK Radnički, a igrao je i za Krivaju iz Zavidovića te sarajevski Željezničar. Bio je kapiten omladinske reprezentacije BiH u bivšoj Jugoslaviji. Jedan od ‘Zlatnih dječaka sa Drine’ prošao je kroz najbolje škole rukometa među kojima je goraždanska.

Memorijalni turnir prvi je sadržaj ovogodišnjeg programa obilježavanja 18. septembra Dana prvog oslobođenja Goražda u proteklom ratu koji se danas obilježava kao Dan Bosanskopodrinjskog kantona i Grada Goražda.