ŽRK Goražde sprema se za novu sezonu

ŽRK Goražde priprema se za predstojeću sezonu Prve lige FBiH, u kojoj će se takmičiti nakon prošlogodišnjeg ispadanja iz Premijer lige BiH.
Šef stručnog štaba Zoran Zečević koji je klub vodio i u prošloj sezoni, smatra kako je neozbiljnost, izostanak sa termina i, kako je kazao, kampanjski pristup igračica, doveo do ispadanja u niži rang.

” Pripreme su tek počele i nadam se da će sve proteći u najboljem redu. U odnosu na prošlu godinu, igrački kadar je može se reći isti i ja se nadam da ćemo promjeniti navike što se tiče odnosa prema treninzima i rada. Mislim da je tu u najavi fina ekipa koja uz jedan discipliniran pristup ima potencijala i uz malo napora, da s eponovo vrati u Premijr ligu” – kazao je Zečević.
Do prve utakmice koju Goraždanke igraju na gostovanju, ostalo je još oko mjesec dana

” U prvom kolu idemo u Tuzlu i za mene konkretno su ekipe nepoznanica, međutim nastojat ću da se upoznam sa svim ekipama i radit ćemo na tome prezentujemo Goražde na najbolji mogući način u ovoj ligi i nadamo se brzom povratku u viši rang takmičenja” – dodao je Zečević.
ŽRK Goražde u okviru priprema odigrat će i nekoliko prijateljskih utakmica. Prvu je odigrao sa reprezentacijom Kuvajta na Ilidži gdje su Goraždanke ostvarile uvjerljivu pobjedu rezultatom 31:18. Narednu kontrolnu utakmicu ekipa Goražda ima u petak kada će ugostiti tim Zrinjskog.

Svojevrsna provjera bit će i utakmice u okviru tardicionalnog Međunarodnog memorijalnog turnira ”Mevzeta Perla Balja” koji će se u Goraždu odigrati predstojećeg vikenda a na kojem pored ekipe domaćina i HŽRK Zrinjski, učestvuju i OŽRK Jedinstvo iz Tuzle i ŽRK Levalea iz Nikšića (Crna Gora).