Sa načelnikom općine razgovarano o nastavku dobre saradnje i poboljšanju uslova rada Policijske stanice Prača

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi BPK-a Armin Mandžo sa saradnicima danas je posjetio općinu Pale u Federaciji FBiH, gdje ga je primio načelnik općine Almin Ćutuk.

Tokom prve posjete ministra Mandža ovoj lokalnoj zajednici, načelnik Ćutik upoznao je ministra s trenutnom bezbjednosnom situacijom na području općine Pale u FBiH.

Osim što je dogovorena dobra saradnja u narednom periodu između ovog ministrastva i Općine Pale FBiH, današnja posjeta je rezultirala nabavkom jednog radarskog sistema. Naime, ministar Mandžo je danas za Policijsku stanica Prača obećao nabavku jednog RAMER-a, radarskog sistema namijenjenog za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine i njihovo evidentiranje bez prisustva policajca i zaustavljanja vozila koji bi od sljedeće sedmce trebao kontrolisati učesnike u saobraćaju na području koje pokriva PS Prača.

Također, ministar je obećao pomoć ovoj lokalnoj zajednici u svim segmentima gdje bude mogao djelovati i uticati.

Nakon posjete načelniku općine Pale FBiH, ministar Mandžo posjetio je i Policijsku stanicu Prača, gdje se susreo sa komandirom stanice Nusretom Sipovićem i uposlenicima.

Cilj posjete ministra Policijskoj stanici Prača je sagledavanje bezbjedonosne situacije na prostoru koji pokriva ova stanica, kao i za njihovim potrebama koje se kako je istaknuto, prvenstveno odnose na kancelarijski materijal i renoviranje prostorija. Ministar Mandžo je iskoristio današnju posjetu da skrene pažnju ovlaštenim službenim licima na sprovođenju aktivnosti iz nadležnosti policije na području Općine Pale FBiH te pojačane kontrole na prostoru MZ Hrenovica.

Na kraju posjete, ministar je upoznao policijske službenike da je u toku tender nabavke policijske opreme za sve PS, pa tako i za Praču gdje će do zime sva službena lica dobiti nove uniforme. Za nabavku uniformi, prema riječima ministra, Vlada je na jednoj od prethodnih sjednica odobrila finansijska sredstva u iznosu oko 70.000 KM.

 

www.bpkg.gov.ba