Obilježen 11. rođendan dječijeg parka Plavi cvijet u Goraždu

Uz pjesmu i igru  mališana parka Plavi cvijet i JU za predškolski odgoj i obrazovanje Grada Goražda danas je obilježena 11. godišnjica početka rada  I Dan parka Plavi cvijet, jedinstvenog kutka u gradu na Drini.

Park su mališanima Goražda  poklonili prijatelji iz San Sebastiana (Španija) na inicijativu Irene Cormenzana, prijateljice Grada Goražda i udruženja “SOS Balkanes” a uz podršku tadašnje Općine Goražde. U park je uloženo oko 400.000 KM i od tada je ovaj jedinstveni prostor  svakodnevno na usluzi najmlađima.

Plavi cvijet   je danas  rekreativno-edukativni centar čiji rad se bazira na stvaranju uvjeta za bogatiji i sadržajniji život djece predškolskog i školskog uzrasta, gdje se promovišu osnovne četiri vrijednosti – srdačnost, solidarnost, kreativnost i jednakost.

Brojnim mališanima, roditeljima i gostima danas se u ime gradonačelnika Goražda obratio njegov pomoćnik Sanid Zirak. Uz čestitke povodom 11. Rođendana, on je   podsjetio na značaj očuvanja parka Plavi cvijet koje je kako je kazao zajedničko dobro koje se mora čuvati. Čestitke povodom Dana parka Plavi cvijet uputila je i direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje Grada Goražda Emina Selimović.

Park Plavi cvijet predstavlja jedinstven i uređen prostor sa brojnim  sadržajima i rekvizitima  za igru, bosanskom kućicom, labirintom i teatrom  a atraktivnim ga čini i  ukrasno drveće i biljke koje krase ovaj prostor. Briga o parku je pripala Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde.