Obilježavanje “Nedjelje djeteta” u BPK Goražde

Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Biljana Begović sa saradnicima, u okviru obilježavanja ”Nedjelje djeteta” upriličila je prijem za  za djecu predškolskog uzrasta i njihove odgajatelje s područja ovog kantona.

Podsjetila je da se dječija nedjelja obilježava  svake prve sedmice u oktobru, s ciljem promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige za djecu, kao i upoznavanja šire javnosti sa potrebama djece i njihovim psihosocijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.

“ Poštivanje dječijih prava bit će u vrhu  prioriteta rada ovog ministarstva” – naglasila je ministrica Begović.

Obilježavanje „ Nedjelje djeteta“ pod sloganom ”Tvoj osmijeh je i naš osmijeh” na području BPK Goražde protiče u znaku brojnih edukativnih i zabavnih događaja za djecu, koji se odvijaju na različitim lokacijama, u goraždanskim vrtićima, školama i drugim mjestima, uz poštivanje epidemioloških mjera.  Program realizuju predškolske i školske ustanove, kulturne institucija, socijalne ustanove i udruženja koja u svom radu podstiču aktivnosti djece i pokreću nove inicijative i programe za zadovoljavanje potreba djece.