Mjesec u kojem se obilježava rođendan posljednjeg Božijeg Poslanika Muhammeda a.s

Muslimani širom svijeta u ovom mjesecu obilježavaju rođendan posljednjeg Božijeg Poslanika Muhammeda a.s. Nizom sadržaja biće obilježen i na području  Muftijstva goraždanskog.

Rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Refik ef. Čaušević naglašava da je riječ o posebnom događaju za sve vjernike

”  Ove godine je 1450. godina od rođenja našeg voljenog Poslanika a.s i Muftijstvo goraždansko i medžlis su pripremili sadržaje tim povodom. Na nivou muftijstva bit će centralna hutba povodom ovog značajnog datuma a takođe raspiali smo konkurs za izradu literarnog sastava  o temi “Volimo te Muhamede” te  pozivamo sve srednjoškolce sa područja Muftijstva goraždanskog da učestvuju” – kazao je ef. Čaušević.

Dodao je da će poseban program ovim povodom u saradnji sa muftijstvom organizirati Uprava za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH.

” Poseban program će izvesti studenti Fakulteta islamskih nauka 24. oktobra u Turhan Emin-begovoj džamiji u Ustikolini  na podne namazu. Centralna svečanost u povodu 12. rebiul-evvela biće upriličena  u nedkelju 17. oktobra iza akšam namaza u Šudžaudinovoj džamiji u Rogatici. Svi sadržaji održat će se uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi” – kazao je ef. Čaušević.