U Goraždu počela izgradnja novih pogona za proizvodnju

– U industrijskoj zoni Vitkovići u Goraždu danas je postavljen kamen temeljac  za  izgradnju proizvodnih hala kompanije  TVC d.o.o.

Riječ je o značajnoj investiciji za Bosanskopodrinjski kanton (BPK) Goražde, njemačkih investitora,  u okviru koje je planirana gradnja proizvodne hale te zapošljavanje od 150 do 300 radnika.

Novi pogon bit će smješten na  površini veličine 7.000 kvadrata i 12.000 kvadrata proizvodnog područja,  a prema  najavama njemačkog  investitora  u sljedećih nekoliko godina u planu je izgradnja  i novih proizvodnih hala u Goraždu.

Njemačka kompanija TVC  registrovala je istoimenu firmu u Goraždu gdje je već ranije započela proizvodnja medicinskih kreveta i funkcionalnog namještaja, a izgradnjom proizvodne hale u industrijskoj zoni Vitkovići ova kompanija će  stvoriti mogućnosti za zapošljavanje nekoliko stotina radnika.

Izgradnjom pogona i otvaranjem firme u Goraždu njemački investitor realizuje plan širenja proizvodnih kapaciteta u Evropi, a TVC d.o.o. će biti dio jedne svjetske grupacije koja radi metalne dijelove medicinskih kreveta i pomagala.