Škola skijanja za goraždanske mališane

  Udruženje pedagoga sporta (UPS) Goražde I tokom ove zime organizirat će Školu skijanja za djecu školskog uzrasta.

U udruženju ističu da već vlada dobro veliko interesovanje djece I roditelja

“ Ove godine slavimo svojevrsni jubilej, deset godina skijanja na bh. planinama, a sve je počelo na Bijelim vodama I nakon toga nastavljeno na Igmanu I Bjelašnici. Drago nam je da je ovaj projekat uspio što pokazuje veliko interesovanje, a prošle gdine imali smo dvije grupe po 25 dječaka I djevojčica. Zbog cjelokupne organizacije i adekvatnih priprema upis djece počije zadnje dvije sedmice u decembru” – pojasnio je  član udruženja Sanin Herenda.

Naglasio je da će Škola skijanja tradicionalno biti realizirana tokom zimskog raspusta na olimpijskoj planini  Igman.

“ Ukoliko sve bude teklo prema planu, prva grupa skijaša kreće 4. januara I sretni smo što se svake godine broj polaznika povećava, a  dosta djece koja su već bila I proskijala, žele ići ponovo. Imamo svoju opremu koju koristimo, sa djecom rade iskusni profesori sporta I djeca imaju cjelodnevni pedagoški nadzor I sve što im je potrebno” – navodi on.

Dodaje da projekat u cijelosti finansiraju roditelji

 “ Nismo aplicirali prema nekim institucijama I roditelji su ti koji finansiraju odlazak I boravak djece i koji zaista u nas imaju veliko povjerenje. Djeca istinski  uživaju u svim dražima koje planina pruža I pozivamo svu ostalu djecu da nam se pridruže a na skijanje mogu ići  djeca koja su zdravstveno sposobna i samostalna” – kazao je Herend