Ledena ploha biće otvorena za posjetitelje

Na platou Gradske dvorane “Mirsad Hurić” u Goraždu u toku je postavljanje ledene plohe  u susret novoj sezoni klizanja koje je prvi put u gradu na Drini omogućeno prošle godine na inicijativu gradonačelnika Ernesta Imamovića.

U Gradskoj upravi ističu da će, posebno na radost mlađih Goraždana, ovaj put ledena ploha biti nešto veća te najavljuju i druga iznenađenja tokom narednih 45 dana.

Po riječima gradonačelnika Ernesta Imamovića  ovaj projekat Grada Goražda  finansijski su podržali Vlada BPK Goražde i goraždanski privrednici.

” Time će se i ove zime našim sugrađanima posebno našim mladima, a po uzoru na Sarajevo i mnoge druge veće centre obezbijediti ledena ploha i uživanje u ovakvoj vrsti zabavnih sadržaja.Ploha će biti postavljena narednih 45 dana, a uz nju na platou Gradske dvorane biće obezbjeđeni i prateći sadržaji u sklopu Zimskog grada u Goraždu koji se planira instalirati. U sklopu ove sezone klizanja na ledenoj plohi planirano je da se obezbijede stručne osobe koje će davati instrukcije klizanja našim mališanima” – kazao je Imamović.

Najavio je organizaciju radionica za djecu te druženje sa Deda mrazom te niz drugih aktivnosti kojim će se uljepšati predstojeći praznični dani građanima Goražda. U toku je dekoracija grada a očekuje se i postavljanje prazničnih kućica

“  Među osnovnim zamjerkama mladih na život u Goraždu je sadržajnost pa nerijetko potrebe za kulturom,sportom i zabavom  ispunjavaju u drugim sredinama. Zato je ledena ploha mnogo više od površine za klizanje, ona je nada da i u malim sredinama može biti zabavno, edukativno, korisno. U narednoj godini, kad uradimo uređenje platoa ispred Dvorane, uklanjanjem  fontane koja nikad nije ni stavljena u funkciju, imat ćemo još veću površinu ovdje, da građani mogu koristiti i uživati” – kazao je Imamović.

Kako je najavljeno, ledena ploha će biti u funkciji od petka u 13 sati, a bit će otvorena  revijalnom hokejaškom utakmicom.