Ledena ploha u Goraždu od danas u funkciji

U Goraždu je od danas u funkciji ledena ploha na platou Gradske dvorane “Mirsad Hurić” koja je otvorena za sve ljubitelje klizanja.

Projekat koji je prvi put  prošle godine inicirao gradonačelnik Goražda Ernest Imamović obradovao je stanovnike grada na Drini, posebno najmlađe koji su dobili priliku  klizati u svom gradu, a ovaj vid zimskih radosti ove godine omogućen je uz podršku Vlade BPK Goražde I goraždanskih privrednika.

”Iskustvo od prošle godine nam govori da je ovaj potez Gradske uprave naišao na veliko odobravanje naših sugrađana, prije svega naše najmlađe populacije, tako da smo  najvećim dijelom rukovodeći se  tim iskustvom i pozitivnim vibracijama koje smo dobili prošle godine, odlučili da  sa ovom aktivnošću krenemo i ove godine. Najverovatnije će ovo u perspektivi postati i praksa, imajući u vidu ovaj jedan veliki interes koji je prisutan sa strane naše djece u Gradu Goraždu, a inače sam ovaj ambijent daje jedan poseban osjećaj zadovoljstva, ugode, zabave našim sugrađanima” – kazao je pomoćnik gradonačelnika Sanid Zirak.

Uz ledenu plohu koja će biti u funkaciji u narednih 45 dana, u susret praznicimapo prvi put  bit će postavljen Zimski grad sa prazničnim kućicama.