Vlada BPK: Za projekte nižih nivoa vlasti više od 154.000 KM

Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK)  Goražde Aida Obuća i minister za  urbanizam prostono uređenje i zaštitu okoline  Bojan Krunić, danas su gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem i načelnikom Općine Pale u F BiH Alminom Ćutukom potpisali  154. 105 KM vrijedne ugovore o sufinansiranju projekata.

Kako je istaknuto, oni su podržani kroz transfere nižim nivoima vlasti sa ekonomskog koda Vlade BPK I resornog ministarstva, putem javnog poziva.

“ Zadovoljstvo mi je što smo  bili u prilici podržati  projekte nižih nivoa vlasti a to ćemo nastojati raditi i ubuduće. Benefite  njihove implementacije u narednom periodu  će osjetiti svi građani BPK Goražde“- kazala je Obuća.

U Gradu Goraždu ovim sredstvima podržani su projekti uređenja prostora gradskih i prigradskih naselja-mikro lokalitet Rasadnik, zamjena stolarije na prostorijama Gradske Art-galerije“ te sanacija lokalnih  puteva, a pružena je podrška i za sufinansiranje projekta uređenja  izletišta Gubavica.

Općini Pale u FBiH odobrenoje 13.000 KM za projekat unaprijeđenja rada općinskog katastra nekretnina

“ Ovo su projekti značaji za sve građani I rezultat su dobre saradnje viših nivoa vlasti sa lokalnim zajednicama” – kazao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Zahvalnost Vladi BPK I resornom ministarstvu uputio je I načelnik Općine Pale u FBiH Almin Ćutuk.