Misa u kapelici u Goraždu: Božić je blagdan zajedništva i ljubav

U kapelici Sveti Dominik u Goraždu održana je skromna božićna misa koju je predvodio don Josip Tadić, goraždanski župnik.

“Poštovani prijatelji župe Goražde, u božićnom odlomku Evanđelja slušamo da svjetlo istinsko koje prosvjetljuje svakog čovjeka dođe na svijet. Bijaše na svijetu i svijet po njemu posta i svijet ga ne upozna. K svojima dođe i njegovi ga ne primiše. A onima koji ga primiše podade moć da postanu djeca Božja. Na ovaj Božić budite nositelji svjetla i nade. Budite svjetlonoše koji privlače i tjeraju tamu koja želi ugasiti svjetlo. Otvorite vrata svoga srca Isusu Kristu koji je svjetlo istinsko koje prosvjetljuje sve narode. Radujte se Božiću i radujte se jedni drugima, jer Božić je blagdan zajedništva i ljubavi”, poručio je župnik.

Poručio je vjernicima kako trebaju biti zahvalni za dar života, za dar spasenja, za učešće u izgradnji Kraljevstva Božjega.

“Živite svjetlom djece Božje jer Bog je svjetlo. Svjetlo ljudi mogu pokušati ugasiti, ali onda ostaju u tami. Ako ga podržavaju, onda tama uzmiče pred njima jer je svjetlo jače od tame. Kada to usporedimo sa životom, onda možemo reći, kada je Krist među nama, jači smo od smrti i tame. Neka svjetlo Betlehemske zvijezde obasja Vas i Vaše obitelji, a Vaša srca ispuni ljubavlju jednih prema drugima. Zazivajući Božji blagoslov, želim Vam čestit i blagoslovljen Božić, te sretnu Novu 2022.godinu”, poručio je don Josip Tadić, goraždanski župnik.

On je ovom prilikom kazao kako dolaze i drugi vjerski blagdani, te ovim povodom uputio čestitke svima koji ih dočekuju, a dobronamjernim ljudima Goražda poželio sretnu novu godinu.

Čestitke povodom katoličkog Božiča uputili su danas i zvaničnici grada I BPK Goražde.