Vlada kantona Sarajevo pomaže dom zdravlja u Goraždu

 

Vlada Kantona Sarajevo izdvojit će 84.000 KM za nabavku medicinske opreme  Domu zdravlja ’’dr. Isak Samokovlija’’ u Goraždu. Sporazum o dodjeli sredstava koja će biti iskorištena za  nabavku  4D ultrazvučnog aparata, potpisan je danas.

Direktor Doma zdravlja ‘’Dr. Isak Samokovlija’’  dr. Edin Čengić naglasio je da je riječ o značajnoj donaciji za ovu ustanovu.

’’Prije otprilike nekih mjesec dana imali smo posjetu ministra zdravstva Kantona Sarajevo gosp. Harisa Vranića, zajedno sa našim gradonačelnikom i drugim predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo i tada smo iskazali naše potrebe u opremi. Oni su odmah pristali da nam finansijski pomognu u nabavci ultrazvuka za Ginekološku službu, obzirom da nam je to bio prioritet obzirom da je naš ultrazvuk koji trenutno koristimo već devet godina star, a to je jedna prilično skupa stavka” – pojasnio je dr. Čengić.

Stručni saradnik za realizaciju budžeta ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Muris Muratović kazao je da će sredstva biti doznačena ustanovi

” Nakon što je potpisan sporazum, sredstva će biti doznačena ustanovi koja će kao implementator provesti proceduru javne nabavke, a kada aparat bude nabavljen delegacija Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom će izvršiti primopredaju” – kazao je Muratović.

Zahvalnost za podršku resornom ministarstvu i Vladi Kantona Sarajevo uputio je i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

’’Prilikom posjete ministara Kantona Sarajevo, obišli  smo sve naše ustanove uključujući i  Dom zdravlja i tada je direktor Čengić rekao  da je ono što je prioritetno  nabavka 4D ultrazvučnog aparata za Ginekološku službu, tako da je Kanton Sarajevo direktno izdvojio sredstva za nabavku aparata u vrijednosti 84.000 KM. Ovim putem se zahvaljujem ministru Vraniću i Vladi Kantona Sarajevo  i to je još jedan u nizu koraka koji smo obećali da ćemo ispuniti, da Grad Goražde ima sve ono što je potrebno da bude grad” – kazao je Imamović.