Pet mjesnih zajednica dobilo računarsku opremu

Na području Grada Goražda u toku je unaprijeđenje tehničkog i operativnog kapaciteta mjesnih zajednica (MZ) i to na način da će za svaku odabranu MZ biti obezbjeđena informatička i komunikacijska oprema, kao i prostor za  budući Društveni centar.

Nakon usvajanje metodologije rada mjesnih zajednica, pristupilo se i opremanju mjesnih zajednica, uključenih u drugu fazu projekta ”Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini”, kojeg finansiraju Vlada Švicarske i Švedska, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Pet mjesnih zajednica: Goražde I, Vitkovići, Berič, Bogušići i Orahovice dobile su po računar, multifunkcionalni uređaj (štampač, kopir, skener) i tablet. Pored toga obezbjeđen je projektor i platno za potrebe svih mjesnih zajednica.

Završena je i adaptacija i opremanje namještajem i računarskom opremom budućeg Društvenog centra, koji će se nalaziti u prostorijama mjesne zajednice Goražde III.

Društveni centar će biti na raspolaganju svim mjesnim zajednicama, a takođe i organizacijama civilnog društva, kao i građanima. Otvaranje centra planirano je krajem januara ili početkom februara u zavisnosti od epidemioloških uslova vezanih za pandemiju.

Projekat ”Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” podržava stvaranje osnaženih, rodno odgovornih mjesnih zajednica koje olakšavaju aktivno uključivanje građana u javni život.

 

gorazde.ba