Izvještaj Kantonalne uprave civilne zaštite

Na području BPK Goražde u posljednja 24 sata  zabilježeno je: Dana 07.02. 2022. godine u popodnevnim satima dijelove Grada Goražda zahvatio je jak olujni vjetar praćen kišom i snijegom. Udari vjetra su upotpunosti uništili balon salu fudbalskog kluba SFK „Libero“ u ulici Agana Imamovića naselje Rasadnik.

Balon je sa dijelovima opreme blokirao putni pravac Goražde-Kolijevke a ispod balona se našao i jedan građanin sa motornim vozilom. Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice, pripadnici MUP-a BPK- Goražde i građani su u vremenskom terminu od 12,41 do 13,15 sati izvršili oslobađanje navedenog lica sa vozilom kao i uklanjanje balona i dijelova opreme sa putnog pravca. Povrijeđenih lica nije bilo.

Nije bilo drugih pojava opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra.

Prema informaciji dobijenoj od Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde, u posljednja 24 sata u Urgentnom centru obavljena su 39  pregleda. Zabilježeno je i 4 prijema pacijenata u Kantonalnu bolnicu Goražde radi daljeg liječenja.

Vodastaji svih vodotokova na području BPK Goražde su stabilni, u granicama za ovo doba godine i nema nikakvih opasnosti od poplava.

Nije zabilježena pojava novih, niti aktiviranja postojećih klizišta.

Kada je riječ o vodosnadbjevanju na području BPK Goražde, u posljednja 24 sata nije bilo problema i prekida u snadbjevanju stanovništva vodom.

Prema informaciji Elektrodistribucije-poslovna jedinica Goražde u protekla 24 sata snadbjevanje električnom energijom potrošača na području BPK Goražde je bilo uredno, osim najavljenih prekida zbog radova na godišnjoj reviziji.

Na osnovu informacije Službe za zimsko održavanje puteva “Goražde putevi” d.d. Goražde, regionalni putevi R-448 Podkozara-Goražde-Hrenovica i R-448A Osanica-Ilovača-Prača su prohodni. Zbog porasta  temperature na pojedinim putnim pravcima dolazi do manjih odrona kamena na cestu, pa se vozači mole za nešto oprezniju vožnju. Saobraćaj se odvija bez većih poteškoća.

 

 

 

DNEVNI IZVJEŠTAJ

o epidemiološkoj situaciji u vezi COVID-19 na području BPK Goražde

 

 

Izvještaj za dan: 07.02.2022.

 

Zaključno sa 07.02. pod zdravstvenim nadzorom je 365 osoba sa područja BPK-a Goražde

  • Dana 06.02.  uzorkovan je materijala kod   76 osoba, 58  Dom zdravlja Goražde,  6 u  Kantonalnoj  bolnici Goražde,8 Ustikolina, 3 Prača i 1 Atrijum.
  • Završena su testiranja i prema rezultatima 35 ( trideset pet ) osoba je  pozitivno  na COVID-19 32 iz  Gorazda, 2 Prača i 1 Ustikolina

 

  • U protekla 24 h oporavljene su 25 osobe od COVID -19.

 

  • Zaključno sa 02. na području BPK-a Goražde   257 ( dvije stotine pedeset sedam )  je   aktivno zaraženih  osoba  koronavirusom (COVID-19), oporavljeno je ukupno 3402 osoba, a 123 osobe su preminule (111 iz Goražda , 8  iz Ustikoline , 4 iz Prače).

Trenutno je   22  osoba  na bolničkom liječenju, 10 u  Sarajevu  i 12 Vanbolnički izolatorij Kantonalne bolnice Goražde/ 7 na kiseoničkoj potpori.